Τετάρτη 30 Μαΐου 2012




Τρεις κινήσεις πολιτών που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα και τη Ναυπακτία θα κινητοποιηθούν κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Τρίτη 5 Ιουνίου)  

Μεταφορικά δε, τόσο με την έννοια του σχήματος λόγου, όσο και αυτή της οδικής μεταφοράς.

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ), το «Πράσινο-Μπλε» από τη Ναύπακτο και η κίνηση εθελοντών Gefyristas, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για να δώσουν απλά καθημερινά δείγματα συμπεριφοράς που συνεισφέρουν στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.

Πρόκειται για ένα κονβόι οικολογικής οδήγησης, που θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουνίου από την Πάτρα για να κατευθυνθεί μέσω της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στη Ναύπακτο, ακολουθώντας τους κανόνες της μετριοπαθούς (γι’ αυτό και ασφαλούς) «οικο-οδήγησης».

Το πρόγραμμα του «πράσινου καραβανιού» περιλαμβάνει τη διανομή φυλλαδίων από τα μέλη των κινήσεων στα κεντρικά σημεία των δύο πόλεων.

Η δραστηριότητα βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο μεγάλεων κρίσεων, της οικονομικής και της περιβαλλοντικής. Στόχος της να προτείνει έμπρακτα σε όλους τους πολίτες τρόπους για να προστατέψουν το περιβάλλον από την υπερβολική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, μειώνοντας ταυτόχρονα την κατανάλωση, άρα και το κόστος των καυσίμων τους.

Η συγκεκριμένη δράση υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου